Meer dan 2000 deelnemers aan Wevelgem Cycling Classic

Een groep deelnemers vlak voor de beklimming van de Kemmelberg

Op zondag 18 juni organiseerden De Trappers Wevelgem vzw voor de 46ste maal hun internationale klassieker Wevelgem Cycling Classic.  Onder een stralende zon konden de deelnemers kiezen uit een gevarieerd aanbod van wielertochten tussen de 30 kilometer en 210 kilometer.  De parcoursen leidden de deelnemers richting ‘Flanders Field’ en de klimgeiten konden hun hart ophalen met de beklimmingen van onder andere de Rode Berg, Zwarte Berg, Mont de Cats en Kemmelberg.  De dorst en honger kon gestild worden op één van de vele uitgebreide bevoorradingen.

Verdeling van het aantal deelnemers per afstand:

 • 210 km: 86
 • 180 km: 12
 • 155 km: 316
 • 130 km: 218
 • 90 km: 810
 • 50 km: 479
 • 30 km: 91

6 reacties op “Meer dan 2000 deelnemers aan Wevelgem Cycling Classic

 1. Vansteenkiste Leslie

  Toch verschillende deelnemers de eerste bevorading in Roesbrugge gemist omdat de aanduiding nog niet was opgesteld…..was er ook al voorbij maar met enkelen op onze stappen teruggekeerd om het nodige vocht bij te tanken.

 2. karel Vandenberghe

  je moet maar zo snel niet rijden Leslie 🙂

  Proficiat aan de organisatie!
  Mooi parcours en verzorgde bevoorradingen aan een zeer democratische prijs!

 3. Henk Hendrkse

  Beste

  Zondagmorgen vertrokken om 6u30 uit Brugge om op tijd te kunnen starten voor mijn eerste Wevelgem Classic. Ingeschreven voor de langste afstand-210km- voor een ongelooflijke prijs van 4€ 🙄waar vind je dat nog? Prachtige toer met een Xtra lus voor de 210km. Bevoorrading ok én super vriendelijke vrijwilligers, chapeau! Ook zelfs tafels, stoelen en parasols voorzien…Onderweg & nadien daar ook een aantal mensen ’n bloemlezing voor gegeven. Weer & omstandigheden waren dan ook nog is top, zalig genoten van deze dag.
  tHenkS aan iedereen!

  Henk Hendrikse
  Move2Freedom 💙

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *